Surt la nova edició de Tenotícies 2018

El mes d’abril ha vist la llum la nova edició de la nostra revista Tenotícies pel curs 2017-2018. Amb aquesta edició consolidem aquest projecte gràfic que serveix anualment de punt de trobada de famílies i educadors al voltant de l’espai del menjador. Tenotícies és un aparador de les activitats que fem al llarg del curs i una oportunitat d’explicar amb més detall alguns dels nostres programes pedagògics i de visualitzar amb imatges tots els tallers i activitats que fan les escoles.

Tenotícies té unes seccions fixes que permeten copsar tant l’activitat pedagògica com l’alimentària de Teno. El reportatge es dedica a cada edició al projecte amb valors que s’ha dut a terme en totes les escoles de manera transversal i que implica cada curs la col·laboració externa amb una entitat o institució que treballi amb el valor social sobre el que tracta el projecte. Aquest curs “D’equipatge l’esperança” ha permès a totes les nenes i nens dels menjadors de Teno de descobrir que els valors travessen fronteres i que els infants refugiats són com nosaltres.

Les pàgines centrals es destinen a cada edició a la mostra d’activitats realitzades als menjadors, fent un repàs d’algunes de les activitats més rellevants i proposant un recull visual d’imatges de diferents escoles.

Un altre apartat que s’ha convertit en un clàssic és el de les entrevistes. Cada any entrevistem una cuinera i una monitora de dos menjadors diferents, fent parlar així la veu de l’experiència i el dia a dia amb els infants. En aquesta edició hem parlat amb la Maria del Mar Balaguer, coordinadora de l’escola Amistat de Figueres i amb la Maria Àngels Berrocal, cuinera de l’escola Tagamanent i que aquest any es jubila després de 16 anys treballant a l’escola.

Finalment, cada Tenotícies vol donar una mirada a la part alimentària del nostre servei, donant protagonisme als nostres proveïdors o a la qualitat dels nostres productes, entre d’altres aspectes. En aquesta edició hem volgut explicar-vos la feina que hi ha darrera de fer un bon menú escolar: una història “cuinada” de la mà dels diferents professionals que intervenen en el procés de garantir cada dia un menú saludable als plats de les nenes i els nens. També hem aprofitat per explicar amb detall el programa L’olla a taula, que fem a gran part dels nostres menjadors i que consisteix en deixar que els infants se serveixin directament el plat des de la safata posada a la taula.

Esperem que la gaudiu!

 

 pgina revista a

 pgina revista b

portada revista

 

 

 

Teno participa a la Commemoració del 25è aniversari de Fundació Ecom

El passat mes de desembre Teno va participar a l’acte commemoratiu dedicat a les empreses col·laboradores de la Fundació Ecom. Aquesta organització, referent a Catalunya en la integració laboral de persones amb discapacitat física, ha atès durant aquests 25 anys un total de 23.573 persones i ha gestionat 20.300 ofertes de feina. 

Sota el lema ‘Esborrem barreres. Creem Oportunitats’, ECOM va reunir a l’Hotel SB Glow de Barcelona alguns representants de les empreses que col·laboren en la integració professional de persones amb discapacitat física.

Va ser un plaer per Teno formar part d’aquest acte, corroborant el nostre compromís amb la societat i amb tots els col·lectius en risc d’exclusió.

 

 

 

Aliments que contribueixen a potenciar la funció cerebral i la memòria

La nostra alimentació diària influeix de forma directa en la qualitat del son i la memòria. Si la nostra dieta és rica en greixos, sucres,  aliments processats i pobres en verdures i fruites la nostra memòria no serà tan eficaç i el ritme d’aprenentatge  es pot veure afectat.

Els aliments rics en antioxidants, àcids grassos omega-3, vitamines i minerals, proporcionen energia pel nostre cervell i ens ajuden protegint-nos en front malalties cerebrals. Alguns aliments són veritables potenciadors de les funcions cerebrals, estimulen la memòria, milloren la funció cognitiva i el bon flux sanguini al cervell, contribuint així, al seu bon funcionament.

Entre aquests súperaliments podem destacar :

  • El cacau : és ric en antioxidants que milloren el flux sanguini i eviten l’envelliment prematur del cervell
  • El tomàquet: és ric en una substància antioxidant, anomenada licopè, que ajuda a prevenir vessament cerebral, accident cardiovascular o ictus. El licopè es troba tant en el tomàquet cru com bé sis el consumim cuinat.
  • L’alvocat: és ric en vitamina E, que té un gran potencial antioxidant, també conté omega 3 i per tant també ens protegeixen contra l’envelliment i desgast prematur del cervell.
  • Les llavors de xia: riques en omega 3, que contribueix a protegir els teixits contra l’envelliment.  La millor manera de consumir-les, és després de deixar-les en remull unes hores o bé triturades, d’altre banda no aprofitarem l’omega 3 que contenen.
  • Els fruits secs: són un aliment amb un gran densitat nutricional ( en poca quantitat, aportant un gran nombre de nutrients). Són rics en àcids grassos essencials i minerals principalment, substàncies que també protegeixen i ajuden a mantenir una bona salut de les cèl·lules del nostre cervell.
  • El peix blau: rics en àcids omega 3 i omega 6. També en general els peixos són rics en fòsfor, mineral que contribueix directament en bon funcionament de la nostra memòria.
  • L’aigua: és el 85% dels pes del nostre cervell, per tant, és molt important mantenir-nos hidratats pel que es refereix a la nostra salut cerebral.
  • El bròcoli i espinacs entre altres verdures de fulla verda: contenen  vitamines D, K, A, y C, beta carotè, àcid fòlic, fitonutrients glucosinolats, flavonoides, fibra soluble i minerals com el calci, el ferro, el fòsfor i elpotassi. Tots aquests nutrients contribueixen a millorar la salut cerebral. En el cas del potassi a millorant la conductivitat elèctrica entre les neurones.
  • L’oli d’oliva: ric en antioxidants com la vitamina E entre d’altres, també contribueixen  a que la nostra circulació sanguínia sigui correcte i les cèl·lules del nostre cervell mantinguin un funcionament òptim.

La carbassa: conté àcid fòlic i substàncies antioxidants que ens ajuden a mantenir àgil i despert el nostre cervell, millorar la nostra memòria i el nivell de processament de la informació que rebem.

 

 

Utilizamos cookies propias y de terceros para obtener nuestros servicios, recoger información estadística e incluir publicidad. Si continua navegando acepta su instalación y uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies. Política de Cookies