Les Postres de Sant Jordi: Crema catalana i maduixots

Crema Catalana amb MaduixotsAquest any si que podrem celebrar la diada de Sant Jordi a les escoles! Mentre les parades de llibres i de roses decoren els carrers, i felicitem els Jordis i les Jordines, l’espai del migdia s’omple de les noves versions de la llegenda del drac, llibres i treballs manuals. I avui posarem a les les taules dels menjadors escolars unes postres casolanes fàcils i saboroses. 

La crema catalana són unes postres típiques de Catalunya, però també en podem trobar variants arreu d'Europa. Tot i així, la d'aquí no porta ni clares d'ou ni nata, sinó que s'utilitza el midó per a espessir. S'aromatitza amb canyella o pell de llimona, però mai amb vainilla, com seria el cas de la variant francesa. 

Amb la seva textura suau, normalment va acompanyada amb una cruixent capa de sucre cremat per sobre, però sempre hi ha lloc per a una mica d’imaginació! Per aquest San Jordi, nosaltres us proposem decorar amb la frescor i la vermellor dels maduixots.

Recepta Crema Catalana


INGREDIENTS:
1 litre de llet (podem reemplaçar per beguda vegetal)
6 rovells d’ou
75 g de sucre
40 g de midó (podem reemplaçar per maizena)
1 canó de canyella
La pela d’una llimona


PROCEDIMENT:
Comencem barrejant 200 dl de llet, el sucre i el midó i ho reservem.
Posem al foc la resta de la llet amb la pela de la llimona i el canó de canyella.
Just abans que comenci a arrancar el bull, afegim la barreja que teníem reservada i no parem de remenar (aquest punt és important, ja que és fàcil que s'enganxi o que es facin grumolls).
Un cop veieu que ja està espessa, l’aboquem en bols individuals i la deixem refredar.

Ara només queda decorar-la amb sucre cremat, amb maduixes, amb pinya torrada a la paella i tallada molt petitona, amb uns trossets de galetes...

Boníssima!

Etiquetes: Alimentació

Utilizamos cookies propias y de terceros para obtener nuestros servicios, recoger información estadística e incluir publicidad. Si continua navegando acepta su instalación y uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies.