Recepta Menjador Escolar: Croquetes de pollastre i pernil

Les croquetes són un dels plats més estimats per a tothom i també pels infants i els encanta als monitors i monitores del menjador escolar. Amb totes les variants possibles que es poden fer, és gairebé impossible no trobar-ne una que agradi. Popularment es creu que és una feina lenta, la de cuinar croquetes, però realment és ràpid!

Per això, avui us compartim la recepta de croquetes de pollastre i pernil que utilitzem a l'espai del menjador escolar de TENO.

Croquetes1

INGREDIENTS:

  • 1 ceba gran
  • 1 pit de pollastre cuit (planxa, rostit, a l’ast, del caldo...)
  • 50 gr. de pernil
  • 75 gr. de mantega
  • 150 gr. de farina
  • 600 gr. de llet (També podem posar 600 gr. de beguda vegetal, o la meitat de llet i l'altra meitat de brou, com preferiu més o el que tingueu en el moment)
  • Oli d’oliva, sal, pebre i nou moscada

 

PROCEDIMENT:

Comencem tallant el pollastre i el pernil en talls molt petits, igual que la ceba, la qual també es podria picar. Ho deixem per reservar, tot per separat, de la mateixa manera que els altres ingredients que també pesarem i reservarem per separat. 

Mentrestant, posem en una cassola l’oli d’oliva i sofregim la ceba. Un cop cuita traiem l’excés d’oli i afegim la mantega. Quan aquesta estigui pràcticament desfeta i afegim el pernil, perquè pugui deixar anar tot el seu sabor. 

Croquetes2IMG 20210119 184639IMG 20210120 200054IMG 20210120 204149

 

Seguidament, afegim la farina de cop i comencem a remenar (roux). Ha de coure uns 3 o 4 minuts abans d'afegir la llet (o el brou, com es prefereix). S'ha de tenir en compte que estigui fred o a temperatura ambient, però mai calent, així s'evitaran els grumolls. En aquest moment també afegim la sal, el pebre i una mica de nou moscada, al gust.

Finalment, afegim el pollastre mentre remenem, i ja veureu que es desenganxa de la paret de la cassola. És el moment de cobrir-ho amb paper film a pell, que toqui la massa de la croqueta així no es farà la crosta típica. Deixem reposar com a mínim 24 hores i després ja podem fer les boles i fregir-les (farina, ou i pa ratllat). 

I si el pollastre i el pernil no acaben de ser del vostre gust, sempre es poden fer, amb les mateixes quantitats, de rap, gambes, bolets, verdures, o qualsevol ingredient que vulgueu experimentar-hi! Fàcil i boníssimes!

Etiquetes: Alimentació

Utilizamos cookies propias y de terceros para obtener nuestros servicios, recoger información estadística e incluir publicidad. Si continua navegando acepta su instalación y uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies.