Vols saber com engrescar els infants amb els aliments?

Els infants sovint passen per fases en les quals refusen menjar certs aliments, s’encaparren amb alguns plats específics, o es distreuen fàcilment durant els àpats. A mesura que la canalla desenvolupa la seva personalitat, un dels mitjans que utilitzen per demostrar la seva independència és la seva actitud a taula i la tria del seu propi menjar. Com a professionals en l’àmbit dels menjadors escolars hem volgut recopilar alguns consells per a millorar la relació dels vostres infants amb la seva alimentació.

IMG 20201007 143310

Participar en la compra setmanal i escollir aliments

Als nens i nenes els agrada decidir què menjar. És positiu deixar-los prendre decisions, assegurant-nos que tenen una alimentació equilibrada. Compartir el temps de la compra, que escullin productes i deixar que s’impliquin en la preparació dels àpats, pot ser la millor via per obrir-los la gana!

Introduir nous aliments sovint i des de ben petit

Davant el rebuig de certs aliments, cal temps i paciència, perquè la quitxalla accepti nous sabors i textures. Però hem de continuar oferint-los i molt probablement arribarà a acceptar-los i a apreciar-los.
A Teno, seguint aquesta estratègia, també potenciem la descoberta de nous aliments amb el format de Tastet i que servim amb molt d’èxit de tres a quatre cops l’any als menús escolars. Un plat de petit format i com a aperitiu que s’ofereix als infants de manera opcional i amb l’objectiu de despertar la seva curiositat.

Convertir els àpats en estones en agradables en família

Moltes famílies temen l’hora de dinar o sopar perquè es converteix en un llarg estira-i-arronsa per aconseguir que l’infant mengi alguna cosa. Sovint ho acompanyem de distraccions com tablets, mòbils, o joguines. En aquesta batalla per omplir la boca dels menuts, allarguem l’estona del dinar i ho convertim en una experiència negativa i avorrida per a tothom.
L’experiència serà més positiva si dipositem petites porcions de cada aliment en cada menjada i li donem més si s’acaba el plat, com a reforç positiu. I us recomanem donar sempre aigua perquè massa llet o suc pot fer perdre la gana del nen o nena.

Evitar els menús infantils per ampliar el ventall de plats

Els infants han d’aprendre a menjar de tot i les cartes dels restaurants poden aportar un ventall variat i suculent, sense caure en la simplicitat del típic menú infantil.

El menjar no és ni un premi ni un càstig

Recordeu defugir de donar recompenses per menjar. També és important evitar les amenaces i càstigs, aquestes reforcen una actitud encara més negativa davant els àpats.

No hi ha aliments bons i dolents, sinó habituals i puntuals

Per tal d’educar els infants en la seva nutrició, evitarem qualificar els aliments en “bons” (per exemple les pomes) i “dolents” (la xocolata). És millor parlar dels “aliments de cada dia”, com fruites i verdures, cereals o pa i “aliments d’alguns dies” com les patates fregides i dolços, que no són part de la dieta habitual.

En aquestes recomanacions cal destacar que les famílies sou el millor exemple per engrescar als més petits en els aliments saludables. Els encanta imitar el que fan els grans! Bon profit!

IMG 20200923 124630 1IMG 20201015 WA0005IMG 20200915 WA0075

 

Etiquetes: Alimentació

Utilizamos cookies propias y de terceros para obtener nuestros servicios, recoger información estadística e incluir publicidad. Si continua navegando acepta su instalación y uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies.