Producte de proximitat: Benvinguts els espàrrecs blancs!

És temps d’espàrrecs blancs i cal aprofitar al màxim els productes de temporada! A Teno sempre potenciem la presència dels productes frescos, de temporada i proximitat en els menús dels nostres menjadors escolars. Els espàrrecs són les tiges i els brots tendres de l’esparreguera, planta de la família de les liliàcies. Els podem trobar silvestres als boscos mediterranis a l’inici de la primavera (Asparagus acutifolius aphyllus) o ser de cultiu (Asparagus officinalis). Els de cultiu poden ser de color blanc, quan creixen sota terra, o verds, si estan en contacte amb la llum del sol.

A l’hora de triar els espàrrecs, perquè siguin frescos ens hem de fixar en què les puntes estiguin tancades i siguin fermes, i la millor manera de conservar-los a la nevera és embolicar-los amb un drap humit. Els espàrrecs es poden cuinar al vapor, a la planxa, al forn o fregits, i en tot tipus de preparacions: sopes, acompanyats de maionesa, en una truita, en una pizza...

Ara que arriba la calor, gaudiu dels espàrrecs blancs frescos. Només cal bullir-los, i un cop freds, amanir-los amb oli d’oliva i sal i pebre. S’ha de valorar que de l'espàrrec s’aprofita tot! Amb les puntes i les pells podeu fer una deliciosa crema vegetal : 1 porro, 1 patata, 1 ceba i les cues i pells de l’espàrrec. La serviu amb crostons de pa torrat i teniu un primer plat deliciós!

Valor nutricional

El component principal dels espàrrecs és l’aigua (92%), seguit dels hidrats de carboni, la proteïna i la fibra. Aquesta fibra, per al seu alt contingut en fructooligosacàrids té un efecte prebiòtic molt positiu ja que afavoreix el desenvolupament de la flora intestinal beneficiosa per a la nostra salut.
A més, els espàrrecs són rics en potassi i pobres en sodi per això tenen un efecte diürètic; i contenen sofre que reforça el teixit dels cabells, la pell i les ungles.

Ja sabeu, doneu la benvinguda als espàrrecs blancs i bon profit!

font: Servei de Salut Pública i Consum. Diputació de Barcelona

 

 

Etiquetes: Menjador escolar, menjadors escolars ,, producte proximitat

Utilizamos cookies propias y de terceros para obtener nuestros servicios, recoger información estadística e incluir publicidad. Si continua navegando acepta su instalación y uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies.