La migdiada infantil, un descans necessari per recuperar forces

Sabies que fer la migdiada durant els primers tres anys de vida té nombrosos beneficis en el desenvolupament de l’infant? Aquesta estona de son li permet estar menys irritable, més sociable, atent i tranquil.

Segons un estudi de la Universitat de Berkeley, també facilita l'aprenentatge i millora el rendiment escolar de l’alumnat.

La migdiada infantil suposa el temps de descans necessari per recuperar forces. A més, facilitat que els menuts redueixin situacions d’hiperactivitat i ansietat, segons diversos estudis científics, evitant que els menors no arribin a estats de cansament important.

A l’espai del migdia facilitem diàriament aquest espai de descans pels alumnes de P3. L’equip de monitors i monitores de menjador també està atent a P4 i P5, per detectar si algun/a dels alumnes li cal fer un descans extra després de dinar.

I recordeu que una migdiada breu, també té efectes beneficiosos en els adults, en aquest article del Diari de Girona en teniu un recull.

Feliç migdiada!MIGDIADA SEAT

Jornades gastronòmiques als menjadors escolars

L'espai del migdia esdevé l'escenari ideal per a poder descobrir als infants noves cultures i països mitjançant receptes i aliments nous, així com l'art i costums particulars.

Amb tots aquests ingredients l'equip de cuina i monitoratge cuina una jornada divertida i enriquidora!

Enguany els nostres menjadors escolars han fet un tomb per Mèxic, Itàlia, Argentina o Turquia! Benvinguts i benvingudes a la volta al món!

 IMG 20210616 WA0029IMG 20210616 WA0020IMG 20210610 WA0016

IMG 20210611 WA0011IMG 20210611 WA0012

IMG 20210601 WA0010

IMG 20210601 WA0009

IMG 20210527 WA0053IMG 20210609 WA0023

Menjadors Escolars: idees creatives i delicioses pels tastets (IV)

Aquest mes d’abril cadascun dels equips de cuina dels nostres #menjadorsescolars han cuinat noves idees pels tastets dels infants. L’origen del tastet de Teno és oferir a l’alumnat, un cop per trimestre,  un aperitiu per introduir textures diverses, nous aliments i receptes d’altres cultures.

Per norma general es dissenya un mateix tastet  que se serveix a tots els menús escolars. Aquesta primavera, hem volgut descobrir les idees pel tastet dels equips de cuina de cada menjador escolar.  Totes aquestes receptes viatjaran de forma itinerant pels nostres menjadors durant el curs vinent! A  continuació, us mostrem la seva creativitat i “savoir  faire”. Un fort aplaudiment per les cuineres i cuiners! Enhorabona i bon profit!

Segona tanda de propostes: PAU VILA PAPIOL, SALVADOR ESPRIU  I SEAT

Escola Pau Vila Papiol-  Xarrup de préssec i meló // Cuinera:  Ana

fitxa recepta tastet PAU VILA PAPIOLIMG 20210429 WA0044

 

Escola Salvador Espriu-  Flam de xocolata // Cuinera: Belen

fitxa recepta tastet SALVADOR ESPRIUIMG 20210501 WA0000 1

 

Escola SEAT- Paté de tonyina // Cuinera: Loli

fitxa recepta tastet SEAT

Menjadors Escolars: idees creatives i delicioses pels tastets (III)

Al mes d’abril cadascun dels equips de cuina dels nostres #menjadorsescolars han cuinat noves idees pels tastets dels infants. L’origen del tastet de Teno és oferir a l’alumnat, un cop per trimestre,  un aperitiu per introduir textures diverses, nous aliments i receptes d’altres cultures.

Per norma general es dissenya un mateix tastet  que se serveix a tots els menús escolars. Aquesta primavera, hem volgut descobrir les idees pel tastet dels equips de cuina de cada menjador escolar.  Totes aquestes receptes viatjaran de forma itinerant pels nostres menjadors durant el curs vinent! A  continuació, us mostrem la seva creativitat i “savoir  faire”. Un fort aplaudiment per les cuineres i cuiners! Enhorabona i bon profit!

Tercera tanda de propostes: AMISTAT, COLÒNIA GÜELL I MONTANYANS

 Escola Amistat-  Pizzeta de tonyina i Xerry // Cuinera: Margarita

fitxa recepta tastet AMISTATtastet amistat 2021 abril

Escola Colònia Güell-  Xips de plàtan // Cuiner: Nino

fitxa recepta tastet COLÒNIA GÜELLIMG 20210427 WA0008

Escola Montanyans-  Salmorejo Cordobés// Cuinera: Isabel

fitxa recepta tastet MONTANYANSTASTET MONTANYANS 8

 

 

Menjadors escolars: Ja pots gaudir del Tenoticies 2021!

Ja ens trobem a la recta final del curs 20/21, potser un dels anys més complicats i estranys dels que ens han tocat viure a tots/es plegats/des.

Tot i així el curs escolar ha estat en actiu! Els infants, mestres, equips directius, cuiners/es, i  monitors/es de menjador han demostrat que un bon treball en equip i seguir les noves mesures de seguretat de la COVID han estat claus per avançar en la nova normalitat. 

Per això ens fa especial il·lusió presentar-vos la nova edició del Tenoticies! Enguany, amb el butlletí en format online,  hem recollit les principals activitats, projectes pedagògics, jocs i les propostes gastronòmiques dels nostres menjadors escolars, així com les entrevistes amb personal de cuina i monitoratge.

Us convidem a gaudir-lo en família!

Llegir Tenotícies 2021

DEF Revista tenoticies 2021 Página 1

Utilizamos cookies propias y de terceros para obtener nuestros servicios, recoger información estadística e incluir publicidad. Si continua navegando acepta su instalación y uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies.