Sense por tot es fa possible, un projecte de valors amb Anna Vives

Sense por tot es fa possible és un projecte transversal que hem treballat amb un gran èxit en tots els menjadors de Teno i que es basa en l’adquisició de valors i en la suma de capacitats. El projecte reuneix tots els criteris del nostre projecte pedagògic de menjadors:

  • Treballa de manera específica els valors del respecte i la integració, en aquest cas incorporant els conceptes de “capacitats” i “diferències”: entenem per capacitats les habilitats, facilitats, coses que sabem fer molt bé, que ens fan únics, que ens defineixen, allò que tenim d’especial cadascú de nosaltres, més enllà de què tots som diferents (alguns duem ulleres, altres som alts, altres baixos, etc.).
  • Es basa en el treball en equip i en el procés més enllà del resultat.
  • Permet integrar en una mateixa activitat nens i nenes d’edats i nivells diferents.
  • Fomenta la creativitat, l’expressió artística i la imaginació dels infants.

L’activitat es basa en una frase extreta del llibre de l’Anna Vives Si creus en mi et sorprendré. L’Anna Vives és una noia amb síndrome de Down que als 27 anys ha creat la seva pròpia tipografia, que busca representar el col·lectiu de persones discapacitades i reivindicar valors com la igualtat social i el treball en equip. L’ampli abast i repercussió de la tipografia la va dur a escriure el llibre i a ser candidata a Català de l’Any 2012.

  

Per dur a terme el projecte, vam reproduir sobre cartró en format gegant la frase de l’Anna “Sense por tot es fa possible” utilitzant la seva pròpia tipografia, de manera que pogués ser decorada pels nens i nenes segons la seva imaginació i inventiva.

El conjunt de propostes de les escoles van ser objecte d’un concurs en el qual no només es va valorar el resultat final, sinó també la disposició de les lletres decorades damunt d’una paret o d’altres suports. El jurat del concurs estava integrat per l’Anna Vives i altres membres de la Fundació Itinerarium www.fundacioitinerarium.org

Més enllà de tenir com a membre del jurat a la pròpia Anna Vives, de poder donar el premi d’un gran lot de material per al menjador, de decorar les parets dels nostres menjadors amb peces singulars… el que realment ens va emocionar és que, mentre feien l’activitat, un gran nombre de nens i nenes catalans van parlar i reflexionar sobre la importància de ser valents, de no tenir por, de sumar capacitats entre tots per aconseguir coses úniques. Sense adonar-se’n, s’han afegit a la lluita de l’Anna Vives i han incorporat els seus valors.

 

Amb activitats com aquestes, tots hi guanyem!

Podeu veure un vídeo explicatiu del projecte a https://vimeo.com/222178999

Més informació sobre l’Anna Vives a http://www.annavives.net/

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per obtenir els nostres serveis, recollir informació estadística i incloure publicitat. Si continua navegant accepta la seva instal·lació i ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies.