Responsabilitat social i mediambiental

El nostre compromís mediambiental es concreta en un programa d’accions que abasten des de la reducció del malbaratament d’aigua als menjadors –intervenim en totes les aixetes de les nostres cuines– i de paper a les oficines centrals, a la gestió dels residus dels menjadors –que també treballem a través del programa pedagògic Reciclem i Aprenem– fins a l’assumpció real de l’alimentació de proximitat, de temporada i ecològica, entesa com la més respectuosa i natural de cara al nostre entorn.

 

Pla pedagògic de respecte mediambiental Reciclem i Aprenem!

Conscients que els bons hàbits que s’assoleixen des de ben petits perduren per sempre, els alumnes s’involucren activament en la consciència de la importància de reciclar correctament i alhora en la sensibilització sobre el menjar que es llença.

Cada dia els nens i nenes agafen el seu plat o safata i en llencen les restes als contenidors adequats, identificats amb cartells. Aquest gest realitzat diàriament és un aprenentatge per formar futurs adults responsables amb el medi. Reciclem i Aprenem! proposa activitats dirigides a incorporar valors verds: treballs manuals amb material reciclat, realització de compost per l’hort, realització de tallers de sabó natural, aprofitament de l’aigua sobrant del menjador per a l’hort de l’escola, etc.

Mitjançant diferents activitats, conduïdes pels educadors/-es, els nens aprenen hàbits i valors vinculats a la sostenibilitat:

  • Treballs manuals amb materials de rebuig per potenciar el compromís amb el reciclatge: pots de iogurt, ampolles de plàstic, caixes d’ous, capses de fusta, etc.
  • Realització de compost amb matèria orgànica per abonar la terra de l’hort.
  • Taller de sabons naturals amb oli reciclat i sense sosa càustica.

 

Compromesos amb la societat

El nostre compromís social es concreta en diferents actuacions:

  • Programes d’inserció laboral: Col·laborem amb diferents entitats que promouen la inserció laboral de col·lectius que pateixen situacions d’exclusió econòmica, familiar o social: InterMedia, Obra Tutelar Agrària, Fundació Ecom.
  • El 2017 hem signat dos convenis significatius en l’àmbit de la responsabilitat social, pels quals Teno col·labora en pràctiques de formació, borsa de treball, clàusules socials i visites guiades. Reforcem així el nostre compromís social i emfatitzem la nostra responsabilitat en oferir oportunitats i afavorir la integració en el camp laboral: d’una banda, un conveni de col·laboració amb l’empresa Mansol de reciclatge de paper que treballa amb persones en risc d’exclusió social. D’altra banda, un conveni amb el Consorci del Barri de la Mina, institució dedicada a la transformació del barri de la Mina a partir d’eixos d’actuació en els àmbits social, educatiu i cívic.
  • Proveïdors amb compromís social: prioritzem proveïdors que acullen centres de treball o que recolzen projectes d’impacte social, com la Fundació Cultiva i Educa, l’aigua mineral Vadebo (en suport de les aldees infantils) i els iogurts La Fageda.
  • Comerç just: Adquirim productes de comerç just per ajudar a una major equitat en el comerç internacional. Contribuïm al desenvolupament sostenible, per afavorir millors condicions comercials i assegurar els drets dels productors i treballadors més desfavorits.
  • Igualtat social: A través de la nostra col·laboració amb el projecte de la Fundació Itinerarium i l’Anna Vives, impulsem la suma de capacitats per potenciar el treball en equip i la igualtat social.
  • Banca ètica: treballem amb Triodos Bank, banc europeu independent amb 30 anys d'experiència en banca ètica i sostenible que finança iniciatives socials i mediambientals.

Visitem un dels nostres proveïdors que acull un centre de treball: https://www.teno.cat/ca/blog-teno/27-compromis-mediambiental/67-visitem-cultiva-i-educa.html

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per obtenir els nostres serveis, recollir informació estadística i incloure publicitat. Si continua navegant accepta la seva instal·lació i ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies.