Projecte d'educació en el lleure

El plantejament pedagògic del projecte de menjador de l’escola es fa a partir de tres eixos: l’educació en el lleure, l’educació en el temps lliure i l’educació dels hàbits. Teno té un origen fundacional en el camp de l’educació i el lleure, essent un tret diferencial de la nostra empresa.

Analitzem amb atenció el PEC de l’escola per identificar els principis pedagògics del centre i plantejar un projecte coherent amb aquests principis, amb la voluntat d’oferir una proposta que s’integri a la filosofia del centre, treballada conjuntament amb la comissió de menjador.

D’aquesta manera, el projecte pedagògic del menjador contribueix a la formació integral de l’infant plantejada des de l’escola.

El nostre plantejament es basa en l’educació viva i activa al menjador, centrant els processos d’aprenentatge dels infants en la circulació lliure per ambients i en l’experimentació i descobriment a través del joc amb materials diversos.

La trajectòria de Teno en el món del lleure ens confereix una sòlida base en la planificació de recursos educatius d’una manera global, tenint en compte els objectius pedagògics, la realitat de l’escola, les necessitats i interessos dels infants i, també, les capacitats i formació de l’equip d’educadors. Totes les activitats són obertes i flexibles i s’adapten segons l’edat dels alumnes respectant els processos i ritmes personals. Per fer-ho, tots els programes de Teno s’inspiren de diverses metodologies pedagògiques: descoberta, lògica, emocional, artística.

El seguiment de cada infant es realitza amb l’observació directa, les converses informals, la valoració d’assoliment d’objectius i, en general, amb la satisfacció del nen. Es plasma en els informes i suports de seguiment que es fan arribar a les famílies.

Els espais d’experiència i assimilació de continguts són tres: el propi jo, els companys i persones del entorn i la resta de societat i medi ambient. A partir d’aquests espais, Teno construeix un projecte pedagògic que treballa valors i actituds de responsabilitat, d’una manera lúdica i participativa.

Una de les particularitats del projecte educatiu de Teno és que involucra l’equip d’educadors-es de cada escola cedint-los la tasca de crear i desenvolupar les activitats que es duran a terme –dins del marc dels projectes definits des de Teno per cada curs–, afavorint així l’adaptació i personalització de cada activitat a la realitat del centre educatiu.

Cada any, Teno desenvolupa un projecte amb valors que implica tots els menjadors escolars i alguna institució rellevant que destaca per la seva activitat. Anteriorment hem col·laborat amb l’Anna Vives i la Fundació Itinerarium en el projecte Sense por tot es fa possible (link a la pàgina), que ha acostat la tipografia de l’Anna Vives als nostres menjadors tot treballant la suma de capacitats i la cooperació.

Enguany, un conveni de col·laboració amb l’ONG Open Cultural Center durà als nostres menjadors persones refugiades que ens explicaran la seva vida als camps i ens faran reflexionar sobre el dia a dia de molts infants que viuen aquestes situacions.

El projecte pedagògic de Teno ha estat acreditat per la International Commission of Educational Excellence, una institució d’àmbit internacional que reconeix les empreses i entitats que treballen amb projectes educatius de qualitat.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per obtenir els nostres serveis, recollir informació estadística i incloure publicitat. Si continua navegant accepta la seva instal·lació i ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies.