El nostre projecte alimentari

Producte de proximitat i temporada

El nostre projecte alimentari es fonamenta sobre la base del producte de proximitat i de temporada, entès com un producte de qualitat que garanteix la frescor, respecta els processos naturals dels conreus i beneficia el medi ambient. Garantim una alimentació variada i equilibrada: elaborem els menús a partir de les necessitats nutricionals dels infants oferint varietat de tots els grups d’aliments. Aquests requeriments depenen de l’edat, tot i que ens basem en el principi que sempre l'alimentació ha de ser variada, per garantir-nos una aportació́ adient de nutrients per tal d’evitar possibles carències.

Defensem una millor qualitat de vida dels nostres infants a través de la seva alimentació, respectant els processos naturals del medi:

Conreus sostenibles que segueixen la lògica estacional i del territori on creixen.

Productes que es produeixen a prop nostre, de proximitat, evitant agressions mediambientals amb el transport, garantint-ne la frescor i, a la vegada, fomentant l’economia local.

Propostes alimentàries naturals, properes al seu origen, amb coccions saludables i poc intervencionistes en els gustos i els colors originals, incorporant farines i cereals integrals i prioritzant les elaboracions casolanes.

Aquestes garanties són possibles gràcies a unes matèries primeres de qualitat proporcionades per un equip de proveïdors de confiança.

A

Planificació de menús i gestió dels aliments

La Montse Santalla, dietista col·legiada, és la responsable del departament nutricional que dissenya mensualment els menús de totes les escoles.

Estem en contra del malbaratament alimentari, i treballem amb eines de planificació específiques per garantir que al menjador cuinem les quantitats necessàries. Això és possible gràcies a l’atenció del personal de coordinació, d’educació i de cuina i, també, a la supervisió permanent que realitza la Supervisora de cuines vetllant per un aprovisionament de productes raonable i adequat.

Tots els nostres menús s’adapten per a aquells infants que tenen algun tipus de patologia, al·lèrgia o intolerància, i també per raons culturals.

Mètodes de cuinat

La nostra manera d’entendre el projecte alimentari també es concreta en uns mètodes culinaris de qualitat: elaboració conscient dels plats per garantir que siguin saludables, que respectin al màxim els nutrients, sabors i colors originals dels productes, que no incorporin additius i que segueixin procediments d’elaboració qualificats, prioritzant les coccions més saludables.

Per fregir utilitzem sempre oli d’oliva, i per amanir oli d’oliva verge extra.

Compromisos Teno

Assumim els següents compromisos:

Compromís del 100% de productes de proximitat: tots els nostres proveïdors de verdura, fruita, carn, aviram i peix són de proximitat.

Compromís del 100% de productes de temporada: tot el nostre producte fresc és de temporada, i no treballem amb producte congelat.

Compromís d’una composició del menú respectant les directius del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Compromís de coccions altament saludables: garantim que pràcticament tots els nostres plats s’elaboren amb les coccions més saludables que respecten els nutrients originals del producte.

El nostre projecte alimentari es basa en el menú mensual, que fomenta la diversitat de plats i desperta l’interès dels infants. Incorporem als menús productes originals en forma de tastet de descoberta, així com diversitat de cereals, de fruita i verdura.

També proposem el “dia sense carn”, una proposta culinària sense carn ni peix que es basa en la proteïna vegetal i que contribueix a consolidar uns hàbits alimentaris més sans.

Per a cada escola fem una proposta de menús festius per celebrar les diades tradicionals.

En una part important dels nostres menjadors apliquem el programa L’olla a taula mitjançant el qual fomentem que els nens se serveixin sols els plats.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per obtenir els nostres serveis, recollir informació estadística i incloure publicitat. Si continua navegant accepta la seva instal·lació i ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies.