Recepta de Roses de Sant Jordi de poma i pasta de full

Benvolgudes famílies, aquest dijous 23 d’abril celebrarem d’una manera inusual la diada de Sant Jordi. Als menjadors escolars de Teno, per aquesta jornada, cada curs hem ofert alguna recepta especial en el menú escolar, relacionat amb les roses o la literatura. És per això, que enguany, us animem a cuinar amb les vostres criatures unes postres delicioses i molt adients per Sant Jordi. Bon profit!

INGREDIENTS PER 6 ROSES

1 paquet de pasta de full

1 poma

1 llimona

Melmelada de maduixa o fruites del bosc

Canyella i sucre per decorar

PROCEDIMENT

En primer lloc encenem el forn a 180ºC perquè es vagi escalfant.

A continuació, rentem la poma i la tallem en 4 talls, traiem el cor i fem làmines molt primes. Si tenim una mandolina fantàstic, i si no, amb el ganivet.
Posem la poma tallada amb el suc d’una llimona, per evitar que s'oxidi i es torni negra, i la posem en el microones 1 minut o bé en un pot amb una mica d’aigua i al foc. No és per coure-la, només hem d’estovar la poma. Tot seguit,  la colem i la reservem.

Passem a agafar la pasta de full i dividir-la, tallant en tires de tres dits d’ample. Les pintem amb la melmelada de maduixa i posem la poma només en la meitat de la tira, que dobleguem i finalment cargolem la pasta donant forma de rosa. Ja tenim les rosetes de Sant Jordi!

Ara toca enfornar. Primer les posem dins un motlle de magdalenes i espolsem per sobre les roses una mica de sucre i canyella (això és opcional).
I ja es pot posar al forn, que tenim a 180º durant 15 minuts. Un cop cuites i fora del forn,  podeu envernissar amb un pinzell i una mica de melmelada, per donar brillantor i vermellor. Feliç Sant Jordi!

IMG 0706

IMG 0705

IMG 0704IMG 0703IMG 0702IMG 0701IMG 0700IMG 0698IMG 0697

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per obtenir els nostres serveis, recollir informació estadística i incloure publicitat. Si continua navegant accepta la seva instal·lació i ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies.