Respect! El projecte propi i transversal del menjador escolar de TENO

El projecte Respect! pren forma al segon trimestre del curs al menjador escolar, amb activitats dirigides que faciliten el respecte entre l’alumnat. D’aquesta manera, i de la mà de l’equip de monitors i monitores de menjador, es vol prevenir el bullying i promoure les relacions basades en el respecte personal.

L’espai del migdia, com les hores lectives a l’escola o les activitats extraescolars engloben les dimensions física i temporal on arrelen les relacions interpersonals entre infants. Sovint, per corregir actituds errònies, es treballen programes de resolució de conflictes i detecció d’assetjament escolar, que poden ser molt valuosos en moments i situacions determinades, un cop esgotades altres vies. Des dels menjadors escolars TENO, volem naturalitzar i normalitzar les bones relacions entre infants, amb l’objectiu de construir uns circuits de relació basats en l’estima pels altres i per un mateix.

Durant aquest nou trimestre escolar realitzarem diferents activitats al voltant del respecte, la bona comunicació (saber escoltar i respectar el torn de paraula, saber demanar, saber disculpar-se, saber elogiar, saber rebre elogis, etc.), les conductes assertives, els hàbits i les rutines (puntualitat, respecte al torn de paraula, realització de feines/deures, etc.), a més de la gestió positiva dels conflictes. 

D’aquesta manera, els infants aprendran a comunicar-se fomentant el diàleg, l’escolta activa i el llenguatge no verbal, expressant els sentiments, les emocions o els pensaments propis amb convenciment, però respectant els altres.

Respect  Respect2

Etiquetes: lleure educatiu

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per obtenir els nostres serveis, recollir informació estadística i incloure publicitat. Si continua navegant accepta la seva instal·lació i ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies.