Respect! Fomentem el respecte personal entre els infants

Respect! és el programa de valors de TENO per a prevenir el bullying i promoure les relacions basades en el respecte personal. Una via per a normalitzar i donar visibilitat a les bones relacions entre els infants, amb l’objectiu de construir uns circuits de relació basats en l’estima pels altres i per un mateix.

L’espai del migdia, sigui al menjador escolar o activitats de lleure, com durant les hores lectives a l’escola o el temps de les extraescolars, conformen l’univers que engloba les dimensions física i temporal on arrelen les relacions interpersonals entre els infants. Sovint, per corregir actituds errònies, es treballen programes de resolució de conflictes i detecció d’assetjament escolar, que poden ser molt valuosos en moments i situacions determinades, un cop esgotades altres vies. 

IMG 20200130 WA0042I l’hem anomenat RESPECT! Més que un programa és un dels pilars i dels valors de la filosofia del menjador escolar TENO, com ho és el silenci /calma del Sense Soroll, Somrius i l’autonomia de Jo em serveixo! En aquest sentit, des de TENO, volem anar un pas endavant i aprofundir l’educació en el RESPECTE els uns pels altres. No volem perseguir i donar visibilitat als que no es comporten amb respecte. Volem naturalitzar i normalitzar les bones relacions entre infants, amb l’objectiu de construir uns circuits de relació basats en l’estima pels altres i per un mateix. Aquest valor es treballarà diàriament, on l’equip de monitors  encoratjarà a relacionar-nos amb RESPECTE en tots els àmbits que desenvolupem a l’espai del migdia: hàbits alimentaris, socials i d’higiene.

 

Etiquetes: Lleure

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per obtenir els nostres serveis, recollir informació estadística i incloure publicitat. Si continua navegant accepta la seva instal·lació i ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies.