Visitem els conreus d’Oriol Prats a La Garriga

Comencem el 2017 amb un programa de visites a alguns dels proveïdors que ens proporcionen productes frescos i de proximitat per les cuines dels nostres menjadors.

Ja fa alguns anys que a Teno hem apostat per un projectealimentari que defensi un model saludable que, a la vegada, sigui respectuós amb el medi ambient, amb les tècniques de producció i, fins i tot, amb l’organització i gestió dels propis productors. Aquesta manera d’entendre el nostre projecte alimentari vol anar més enllà d’implementar uns productes i uns processos de cara a les cuines. És per això que hem decidit anar a visitar in situ els conreus, a conèixer els pagesos, a tocar la terra i a olovisita conreu Anna ecològica_brar els productes.

Aquesta setmana hem visitat els conreus de l’Oriol Prats a La Garriga (Vallès Oriental). L’Oriol és un pagès especialitzat en producció ecològica, utilitzant tècniques tradicionals de conreu: ús d’adobs naturals, rotació de conreus per fer descansar la terra, tècniques manuals per damunt de les industrials. Produeix una gran varietat de productes: col, mongeta, ceba, bledes, enciam, etc. Escoltar l’Oriol és aprendre una lliçó única de com les pràctiques d’abans suposen els mètodes del futur. L’Oriol no fa servir productes químics, pesticides o fitohormones i, a banda de buscar una producció de la major qualitat, treballa dia a dia per un ús òptim i sostenible dels recursos naturals, minimitzant l’impacte de la seva activitat en el medi ambient.

L’Oriol és un dels productors que treballa amb Anna Ecològica, una unió de productors catalans amb la certificació de productors de proximitat atorgada pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.

Aquesta certificació recull un conjunt de bones pràctiques per part dels productors:

  • Producció de productes frescos, madurats al temps que toca, sense estar a cambres.
  • Vegetals i productes animals que s’han desplaçat pocs quilòmetres des de la terra on han crescut fins al seu consumidor final.
  • Salaris justos pels ramaders i pagesos de la zona.

A Teno ens sentim tranquils, confiats i feliços d’oferir aquests productes als nens i nenes que seuen a les taules dels nostres menjadors.

Sabem que no només estem educant paladars en sabors autèntics i de qualitat, sinó que estem formant futurs adults responsables i conscients del seu entorn.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per obtenir els nostres serveis, recollir informació estadística i incloure publicitat. Si continua navegant accepta la seva instal·lació i ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies. Política de Cookies