Una revetlla de Sant Joan segura i festiva!

La revetlla de Sant Joan és una nit màgica per celebrar, sigui en família i/o amb amics, l’arribada de l’estiu. Aquest divendres 19 de juny vàrem acomiadar un curs escolar ben estrany, on l’activitat educativa i també la dels menjadors escolars es va veure escapçada a mitjans de març per la crisi sanitària. Ara doncs, arriba el moment de donar pas a l’estiu i celebrar-ho.

A les mesures de seguretat habituals per gaudir de la nit més curta de l’any amb cura i seny, enguany cal contemplar-ne de noves. A continuació us reproduïm els consells de protecció civil i prevenció per la seguretat amb la pirotècnia. Els petards, cal utilitzar-los amb precaució. Aquests consells bàsics us ajudaran a viure una revetlla sense ensurts.

Mesures de protecció per a la COVID-19
Celebra una festa de Sant Joan única, en grups reduïts de persones (familiars o amics). Evita les festes amb aglomeracions de gent. Mantingues les mesures de protecció i higiene per prevenir contagis, com l’ús de mascareta, la distància física entre les persones, la rentada de mans amb aigua i sabó. Si fas ús de pirotècnia,  no facis servir el gel hidroalcohòlic: són incompatibles. Evita compartir menjar i estris a l’hora dels àpats.

Compra de petards

Quan anem a comprar petards, cal tenir en compte el següent: Assegureu-vos de comprar els productes pirotècnics homologats en un establiment autoritzat i deixeu-vos assessorar per un professional. Recordeu que també es poden comprar petards en línia i recollir-los a la botiga amb cita prèvia per evitar aglomeracions. I sempre seguiu les mesures d’higiene i protecció establertes a l’establiment.

 

Consells per a manipular els petards

Abans de manipular els petards cal llegir les instruccions de cada article. Sobretot no us guardeu petards a les butxaques. En encendre els petards: No subjecteu els petards amb les mans. No poseu els petards a prop de la cara ni del cos. Utilitzeu mitjans segurs per encendre el material pirotècnic: metxes i similars. Enceneu sempre la metxa per l’extrem, perquè us doni temps d’enretirar-vos. Si un petard no s’encén bé, no el toqueu fins al cap de mitja hora i remulleu-lo.

On encendre els petards amb seguretat

No llanceu coets ni petards a menys de 500 metres de zones boscoses. No llanceu mai petards contra ningú. Als llocs on es facin revetlles cal recollir la roba estesa i els tendals, i tancar portes i finestres. No encengueu cap petard dins les cases. No llanceu ni manipuleu petards des de balconades ni finestres. Tingueu cura del mobiliari urbà a l’hora de llençar un petard.

Bona revetlla de sant Joan 2020!
Font: Protecció Civil

2 consells revetlles sant joan 2020 carrusel.jpg 1069589618

5 consells revetlles sant joan 2020 carrusel.jpg 1069589618

6 consells revetlles sant joan 2020

7 consells revetlles sant joan 2020

Etiquetes: lleure educatiu

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per obtenir els nostres serveis, recollir informació estadística i incloure publicitat. Si continua navegant accepta la seva instal·lació i ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies.