Tastet d’Hummus de Remolatxa i Cigrons

L’espai del migdia és ideal per aprendre a conèixer nous aliments, sabors i textures. A Teno, mitjançant eines pedagògiques, acompanyem als infants en l’aventura de créixer i aprendre. El tastet és un aperitiu que oferim trimestralment als menjadors escolars amb l’objectiu d’engrescar els infants en la descoberta del seu propi paladar.

L’aprenentatge es desenvolupa dins del mateix menjador escolar on l’alumnat, amb el suport de l’equip de monitoratge , comparteix àpats i descobreix noves receptes i aliments de proximitat. El format del tastet permet als infants, de forma lliure i autònoma, provar noves fórmules i productes per tal d’enriquir el seu ventall gustatiu.

remolatxa ingredients

 

remolatxa hummus 1


Aquesta tardor hem proposat el Tastet d’Hummus de cigrons i remolatxa, una versió renovada amb un producte de proximitat, la remolatxa, força desconeguda pels menuts. Un sabor dolç i un color llampant, que ben segur criden la seva atenció. Però a més la remolatxa és un aliment especialment ric en antioxidants i en vitamines C i B, potassi i carotens, és energètic i té un alt contingut en ferro.

Ingredients
Cigró cuit
Remolatxa fresca
All
Comí
Llimona
Oli d’oliva
Sal

Preparació
Colem el cigró i guardem l'aigua per anar afegint un cop triturem els ingredients.
Bullim i trossegem la remolatxa , pelem l'all i fem el suc de les llimones.
En un recipient fondo posem els cigrons, la remolatxa ratllada, l’all, l’oli, la sal, el comí i el suc de la llimona. Ho passem tot per el trituradora i anem afegint l'aigua de la cocció, fins a tenir la textura desitjada.
Ho podem acompanyar de bastonets de pastanaga, cogombre o pa.

Divendres 20 de novembre servirem l’hummus de remolatxa als nostres menjadors escolars. Bon profit!

 remolatxa hummus 2

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per obtenir els nostres serveis, recollir informació estadística i incloure publicitat. Si continua navegant accepta la seva instal·lació i ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies.