Recepta de Roses de Sant Jordi de poma i pasta de full

Benvolgudes famílies, aquest dijous 23 d’abril celebrarem d’una manera inusual la diada de Sant Jordi. Als menjadors escolars de Teno, per aquesta jornada, cada curs hem ofert alguna recepta especial en el menú escolar, relacionat amb les roses o la literatura. És per això, que enguany, us animem a cuinar amb les vostres criatures unes postres delicioses i molt adients per Sant Jordi. Bon profit!

INGREDIENTS PER 6 ROSES

1 paquet de pasta de full

1 poma

1 llimona

Melmelada de maduixa o fruites del bosc

Canyella i sucre per decorar

PROCEDIMENT

En primer lloc encenem el forn a 180ºC perquè es vagi escalfant.

A continuació, rentem la poma i la tallem en 4 talls, traiem el cor i fem làmines molt primes. Si tenim una mandolina fantàstic, i si no, amb el ganivet.
Posem la poma tallada amb el suc d’una llimona, per evitar que s'oxidi i es torni negra, i la posem en el microones 1 minut o bé en un pot amb una mica d’aigua i al foc. No és per coure-la, només hem d’estovar la poma. Tot seguit,  la colem i la reservem.

Passem a agafar la pasta de full i dividir-la, tallant en tires de tres dits d’ample. Les pintem amb la melmelada de maduixa i posem la poma només en la meitat de la tira, que dobleguem i finalment cargolem la pasta donant forma de rosa. Ja tenim les rosetes de Sant Jordi!

Ara toca enfornar. Primer les posem dins un motlle de magdalenes i espolsem per sobre les roses una mica de sucre i canyella (això és opcional).
I ja es pot posar al forn, que tenim a 180º durant 15 minuts. Un cop cuites i fora del forn,  podeu envernissar amb un pinzell i una mica de melmelada, per donar brillantor i vermellor. Feliç Sant Jordi!

IMG 0706

IMG 0705

IMG 0704IMG 0703IMG 0702IMG 0701IMG 0700IMG 0698IMG 0697

Els menús de les llars d’infants: nous aliments, nous sabors!

MILL EL CONILL 2

Teno és una empresa de menjadors escolars capdavantera en apostar per un projecte alimentari que defensa un model saludable. Els menús que oferim per als menjadors escolars i les llars d’infants es basen en els productes de proximitat, de temporada i ecològic. Amb aquest tipus de proposta, volem despertar l’interès dels infants davant de la varietat de propostes culinàries, fomentant la incorporació de nous productes gràcies a la diversitat dels plats.

Per exemple, en els menús escolars de les llars d’infants, a partir dels 19 mesos, afavorim la introducció de nous cereals com l'ordi i la quinoa, ja que aporten nutrients molt saludables i no són refinats. A partir d’aquesta edat introduïm aliments integrals, el pa un cop per setmana i la pasta un cop al mes. I també incorporem croquetes vegetals, ja que així reduïm l'aportació de proteïna animal en favor de la vegetal, seguint les recomanacions del departament de salut de la Generalitat. Dos cops per setmana servim peix de qualitat - rap, bacallà, lluç, llenguadina-, i un cop al mes introduïm un tastet en forma d'aperitiu per introduir nous sabors o productes.

Una dieta variada, saludable i saborosa per als més petits!

Planeta menjador: Reduir,Reciclar i Reutilitzar!

Planeta Menjador és un projecte transversal que proposem per a totes les escoles. Mitjançant les diferents activitats conduïdes pels monitors de menjador, els infants aprenen hàbits i valors vinculats a la sostenibilitat. Per això, Teno proposa activitats dirigides a incorporar valors verds com per exemple: treballas manuals amb material reciclat, construcció de jardins verticals i mercat de reciclatge.

Teno posa en marxa la missió per garantir la conservació del medi ambient i la sostenibilitat, basada en la reducció,  la reutilització i el reciclatge dels residus.

A partir dels residus que generen els menjadors escolars (envasos, cartrons, etc.) la idea és poder reutilitzar-los per tal de reproduir un model de planeta sostenible per a les generacions futures. Aprendrem a ser autosuficients creant, a partir dels residus plàstics, una moneda pròpia, productes, utensilis i eines, creant un mercat d’intercanvi. A més conrearem jardins amb l’objectiu d’aconseguir pulmons verds pel nostre planeta menjador.

IMG 20200206 WA0007

Per dur a terme aquest projecte proposem realitzar diferents activitats i tallers segons els grups d’edat: Fabricar menjadores per ocells, crear escultures de plàstic, treballs manuals de reciclatge i fabricar diners de plàstic reutilitzat .

Els objectius d’aquest projecte són:

-Educar sobre la sostenibilitat a la població infantil de Catalunya.

-Sensibilitzar la població dels problemes ambientals.

-Promoure la conservació dels valors ambientals.

-Educar en el respecte al medi ambient.

Respect! Fomentem el respecte personal entre els infants

Respect! és el programa de valors de TENO per a prevenir el bullying i promoure les relacions basades en el respecte personal. Una via per a normalitzar i donar visibilitat a les bones relacions entre els infants, amb l’objectiu de construir uns circuits de relació basats en l’estima pels altres i per un mateix.

L’espai del migdia, sigui al menjador escolar o activitats de lleure, com durant les hores lectives a l’escola o el temps de les extraescolars, conformen l’univers que engloba les dimensions física i temporal on arrelen les relacions interpersonals entre els infants. Sovint, per corregir actituds errònies, es treballen programes de resolució de conflictes i detecció d’assetjament escolar, que poden ser molt valuosos en moments i situacions determinades, un cop esgotades altres vies. 

IMG 20200130 WA0042I l’hem anomenat RESPECT! Més que un programa és un dels pilars i dels valors de la filosofia del menjador escolar TENO, com ho és el silenci /calma del Sense Soroll, Somrius i l’autonomia de Jo em serveixo! En aquest sentit, des de TENO, volem anar un pas endavant i aprofundir l’educació en el RESPECTE els uns pels altres. No volem perseguir i donar visibilitat als que no es comporten amb respecte. Volem naturalitzar i normalitzar les bones relacions entre infants, amb l’objectiu de construir uns circuits de relació basats en l’estima pels altres i per un mateix. Aquest valor es treballarà diàriament, on l’equip de monitors  encoratjarà a relacionar-nos amb RESPECTE en tots els àmbits que desenvolupem a l’espai del migdia: hàbits alimentaris, socials i d’higiene.

 

Carnestoltes als Menjadors Teno!

Als menjadors escolars de Teno l’arribada del rei Carnestoltes és tot un esdeveniment! Una celebració que es cuina a foc lent i amb emoció unes setmanes abans de la festa.

Un moment del calendari escolar on la creativitat de l’alumnat esclata amb l’acompanyament de l’equip de monitors de menjador i la planificació de tallers i activitats que s’han dissenyat prèviament. Poseu-vos l’antifaç i tasteu el dijous gras!

El carnestoltes és una diada mòbil que se celebra set setmanes després de la primera lluna plena, passat el solstici d’hivern, i a banda de ser una festa de disfresses per excel·lència, cal ressaltar que abasta un conjunt de celebracions al menjador escolar on la gastronomia hi és força present.

Comencem amb el Dijous Gras adornat amb berenars i àpats populars. A les cuines de les escoles hem preparat un menú especial on la botifarra i la truita han estat protagonistes. El divendres arriba la gresca: les rues, la decoració, les disfresses i la xerinola omplen el menjador, les aules i el pati... Feliç Carnestoltes Famílies!

Dóna un cop d'ull a les nostres stories!

Cançó Dijous llarder

El dijous gras / botifarra, botifarra / el dijous gras/ botifarra menjaràs

Si no en vols menjar/ Una truita, una truita/ Si no en vols menjar/ Una truita per sopar

IMG 20200215 WA0005IMG 20200215 WA0000IMG 20200207 WA0006

 

 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per obtenir els nostres serveis, recollir informació estadística i incloure publicitat. Si continua navegant accepta la seva instal·lació i ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies. Política de Cookies