Visitem els conreus d’Oriol Prats a La Garriga

Comencem el 2017 amb un programa de visites a alguns dels proveïdors que ens proporcionen productes frescos i de proximitat per les cuines dels nostres menjadors.

Ja fa alguns anys que a Teno hem apostat per un projectealimentari que defensi un model saludable que, a la vegada, sigui respectuós amb el medi ambient, amb les tècniques de producció i, fins i tot, amb l’organització i gestió dels propis productors. Aquesta manera d’entendre el nostre projecte alimentari vol anar més enllà d’implementar uns productes i uns processos de cara a les cuines. És per això que hem decidit anar a visitar in situ els conreus, a conèixer els pagesos, a tocar la terra i a olovisita conreu Anna ecològica_brar els productes.

Aquesta setmana hem visitat els conreus de l’Oriol Prats a La Garriga (Vallès Oriental). L’Oriol és un pagès especialitzat en producció ecològica, utilitzant tècniques tradicionals de conreu: ús d’adobs naturals, rotació de conreus per fer descansar la terra, tècniques manuals per damunt de les industrials. Produeix una gran varietat de productes: col, mongeta, ceba, bledes, enciam, etc. Escoltar l’Oriol és aprendre una lliçó única de com les pràctiques d’abans suposen els mètodes del futur. L’Oriol no fa servir productes químics, pesticides o fitohormones i, a banda de buscar una producció de la major qualitat, treballa dia a dia per un ús òptim i sostenible dels recursos naturals, minimitzant l’impacte de la seva activitat en el medi ambient.

L’Oriol és un dels productors que treballa amb Anna Ecològica, una unió de productors catalans amb la certificació de productors de proximitat atorgada pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.

Aquesta certificació recull un conjunt de bones pràctiques per part dels productors:

  • Producció de productes frescos, madurats al temps que toca, sense estar a cambres.
  • Vegetals i productes animals que s’han desplaçat pocs quilòmetres des de la terra on han crescut fins al seu consumidor final.
  • Salaris justos pels ramaders i pagesos de la zona.

A Teno ens sentim tranquils, confiats i feliços d’oferir aquests productes als nens i nenes que seuen a les taules dels nostres menjadors.

Sabem que no només estem educant paladars en sabors autèntics i de qualitat, sinó que estem formant futurs adults responsables i conscients del seu entorn.

Sant Joan de Déu alerta de les dietes alimentàries restrictives sense fonament científic

Un informe presentat per l’Observatori de la Infànica i l’Adolescència FAROS de l’Hospital Sant Joan de Déu alerta que en els darrers anys ha augmentat el nombre de famílies que segueixen dietes alimentaries reestrictives sense fonament científic que poden conduir a una alimentació poc variada i amb carències nutricionals.

Podeu consultar la notícia al següent enllaç:

http://www.ccma.cat/324/sant-joan-de-deu-alerta-de-les-dietesalimentaries-restrictivessense-fonament-cientific/noticia/2755709/

 

Benvingudes vacances; menjador escolar: fins setembre!!!

Ja hem tancat el curs escolar, la calor crema i l’aigua i l’ombra són benvingudes. Els nostres monitors avaluen els objectius marcats en iniciar el curs i el nivell d’assoliment i satisfacció. Les cuines reposen cansades i en els menjadors s’ha instal·lat el silenci, estrany en una escola.

Els infants pul·lulen per les places i les platges enjuguescats. De tant en tant, recorden l’escola i el temps de lleure al menjador. Un recorda el pollastre a la llimona que li agrada tant, l’altre el dia que toca préssec que no li agrada, la negociació en servir el què s’han de menjar…la veu dolça del monitor “va, dona, tasta’n una mica que no ho has tastat mai els pèsols i són molt bons!”… tot torna i serà temps de reprendre l’aprenentatge al setembre … bones vacances!

 

Menjadors escolars de proximitat, ara amb certificació

Fa un temps vam voler “ certificar” la nostra cuina, perquè sempre hem fet cuina catalana però és ben diferent que una entitat com la Fundació Institut Català de la Cuina i de la Cultura Gastronòmica (FICCG) realment l’avali. Així ho vam fer i moltes de les nostres escoles tenen la placa acreditativa a la porta o prop del menjador que en dona fe. Ara s’ha fet un pas més ja que fer cuina catalana no és només el cuinat sinó també que els productes siguin de casa nostra, aquesta certificació diu que com a mínim el 40% dels nostres productes són de proximitat, tot i que superem àmpliament aquest percentatge.

 

Concurs de dibuixos a l’Elisabeth de Salou

Els alumnes que fan ús del menjador de l’Escola Elisabeth de Salou participen des de fa quatre anys en un concurs de dibuix que organitza Teno. El dibuix seleccionat serà el guanyador i s’estamparà en totes les samarretes que es donin als guanyadors dels tornejos esportius. Aquestes jornades esportives se celebraran el mes de juny i el guanyador rebrà un diploma i una samarreta.

 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per obtenir els nostres serveis, recollir informació estadística i incloure publicitat. Si continua navegant accepta la seva instal·lació i ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies. Política de Cookies