Aliments que contribueixen a potenciar la funció cerebral i la memòria
La nostra alimentació diària influeix de forma directa en la qualitat del son i la memòria. Si la nostra dieta és rica en greixos, sucres, aliments processats i pobres en verdures i fruites la nostra memòria no serà tan eficaç i el ritme d’aprenentatge es pot veure afectat.
Els aliments rics en antioxidants, àcids grassos omega-3, vitamines i minerals, proporcionen energia pel nostre cervell i ens ajuden protegint-nos en front malalties cerebrals. Alguns aliments són veritables potenciadors de les funcions cerebrals, estimulen la memòria, milloren la funció cognitiva i el bon flux sanguini al cervell, contribuint així, al seu bon funcionament.
Entre aquests súperaliments podem destacar :
- El cacau : és ric en antioxidants que milloren el flux sanguini i eviten l’envelliment prematur del cervell
- El tomàquet: és ric en una substància antioxidant, anomenada licopè, que ajuda a prevenir vessament cerebral, accident cardiovascular o ictus. El licopè es troba tant en el tomàquet cru com bé sis el consumim cuinat.
- L’alvocat: és ric en vitamina E, que té un gran potencial antioxidant, també conté omega 3 i per tant també ens protegeixen contra l’envelliment i desgast prematur del cervell.
- Les llavors de xia: riques en omega 3, que contribueix a protegir els teixits contra l’envelliment. La millor manera de consumir-les, és després de deixar-les en remull unes hores o bé triturades, d’altre banda no aprofitarem l’omega 3 que contenen.
- Els fruits secs: són un aliment amb un gran densitat nutricional ( en poca quantitat, aportant un gran nombre de nutrients). Són rics en àcids grassos essencials i minerals principalment, substàncies que també protegeixen i ajuden a mantenir una bona salut de les cèl·lules del nostre cervell.
- El peix blau: rics en àcids omega 3 i omega 6. També en general els peixos són rics en fòsfor, mineral que contribueix directament en bon funcionament de la nostra memòria.
- L’aigua: és el 85% dels pes del nostre cervell, per tant, és molt important mantenir-nos hidratats pel que es refereix a la nostra salut cerebral.
- El bròcoli i espinacs entre altres verdures de fulla verda: contenen vitamines D, K, A, y C, beta carotè, àcid fòlic, fitonutrients glucosinolats, flavonoides, fibra soluble i minerals com el calci, el ferro, el fòsfor i elpotassi. Tots aquests nutrients contribueixen a millorar la salut cerebral. En el cas del potassi a millorant la conductivitat elèctrica entre les neurones.
- L’oli d’oliva: ric en antioxidants com la vitamina E entre d’altres, també contribueixen a que la nostra circulació sanguínia sigui correcte i les cèl·lules del nostre cervell mantinguin un funcionament òptim.
La carbassa: conté àcid fòlic i substàncies antioxidants que ens ajuden a mantenir àgil i despert el nostre cervell, millorar la nostra memòria i el nivell de processament de la informació que rebem.